fbpx

Tips en tricks bij Duits leren: lees Duitse artikelen

Door veel en vaak Duits te lezen leer je! Door te lezen vergroot je, jouw woordenschat en onbewust werk je aan je Duitse grammatica. Soms leer je ook gezegden.

We hebben een aantal Duitse artikelen verzameld met een Nederlands of Belgisch tintje. De kern van de meeste artikelen is de relatie, overeenkomsten of verschillen tussen Nederland, België en Duitsland. Of typisch Nederlandse of Belgische gebruiken vanuit een Oostenrijks of Duits perspectief. Herkenbaar, verrassend of gewoon leuk. Goed om je Duits te oefenen en tegelijk meer te weten voor de Duitsers, Oostenrijkers of Zwitsers.

Laat het niet hierbij. Ga zelf ook opzoek naar Duitstalige artikelen of Duitstalige websites die jouw interesseren. En lees!

Mocht je ook interessante en leuke artikelen kennen, waarvan je vindt dat die hierbij horen te staan, geef het dan door! Bedankt alvast.

Hoe Duitsers tegen fietsen aankijken (in Nederland)?

Het is Duitsers een raadsel waarom het aantal ongelukken met fietser in Nederland zo laag ligt. In het Der Spiegel artikel wordt het Nederlandse fietsen vanuit Duits perspectief bekeken. Hier naar artikel.

Waarom Nederlanders Duitsers (opeens) leuk vinden.

Tot eigen verbazing van Nederlanders vinden we Duitsers leuk. In het Frankfurter Allgemeine artikel wordt uitgelegd waarom dit zo is. Hier naar het artikel.

De Nederlander, de langste mens op aarde.

Leuk achtergrond artikel dat verder niks met Nederland en Duits te maken heeft. Nederlanders waren 200 jaar geleden de kleinste mensen! Nu de langste, lees in het Spektrum artikel daar meer over. Hier naar het artikel. 

De ADAC (Duitse ANWB) test welke Duitse stad fiets-veilig is.

Conclusie er is geen Duitse stad echt fiets veilig. Lees in het Der Spiegel artikel hoe ADAC hier toekomt. Hier naar het artikel.

Skien Nederlanders in Oostenrijk

Skiën en Nederlanders in Innsbruck

Maarten Meiners is de ski-exporteur uit Nederland. De “laaglander” heeft zijn tweede “heimat” in Innsbruck gevonden. Hier naar het artikel.

Ook je Duits verbeteren?

Ken je deze blogs al?

Privélessen Duits

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op via mail of telefoon. Neem contact met ons op, we antwoorden meestal direct, maar uiterlijk binnen 24 uur.