Leuk dat je contact opneemt!​

We doen ons best binnen 24 uur bij je terug te komen.

Je kunt veel informatie over de cursussen vinden op de daarvoor bestemde pagina’s, zie cursusoverzicht.

Wil je in de tussentijd alvast je Duits testen? Dat kan gratis!

Blog

Tips & ideeën over wonen, werken, zaken doen, studeren of vakantie houden in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, lees onze blogs.

Sankt Anton Oostenrijk skiklasje
Skiën

Skileraar Oostenrijk Anwärter doen

Hoe wordt ik skileraar in Oostenrijk? Interview met Floor uit Haarlem. In de zomer surflerares in Bloemendaal en werken in een strandtent, in de winter

Aprendi

Aprendi is meer dan een taalschool

Aprendi is meer dan een taalschool Aprendi niet zomaar een talenschool. Aprendi is meer dan dat. Bij Aprendi proberen we papierverbruik, zo veel als mogelijk,

FAQ - Duitse lessen bij Aprendi

We hebben verschillende soorten cursussen en lessen. De prijzen zijn afhankelijk van het type les en van de hoeveelheid lessen die in een keer geboekt worden. Hoe meer lessen hoe groter de korting.

Bekijk de prijzen per type les:

Zakelijk Duits / Duits voor bedrijven

Privelessen

Duolessen

Groepslessen

Conversatielessen

Flex of zelfstudie

Je kan gratis je Duits testen via deze link.

Bij ons geldt, doeltaal = voertaal. Dus je wilt Duits leren, dan praten we ook tijdens de lessen Duits.  Ondanks dat het “Duits voor Nederlandstaligen” is, zijn de leraren meestal Duits-talig.  We hebben Duitse en Oostenrijkse leraren en ook niet Duits geboren leraren. Die weten hoe het is om op latere leeftijd Duits te leren. Maar alle leraren hebben C2 (moedertaal en bijna moedertaal niveau Duits. En nog belangrijkere, alle leraren zijn geselecteerd omdat ze weten hoe ze de duitse taal aan iemand anders moeten uitleggen, op een leuke manier. Dat vinden wij het belangrijkste!

 

Sommige deelnemers verwachten dat de leraren Nederlandstalig zijn. We hebben een enkele Nederlandstaligen docenten die Duitse les geven of Duitsers of Oostenrijkers die langere tijd in Nederland of België gewoond hebben en heel goed Nederlands spreken. Het is gebleken dat het toch verleidelijk is om veel Nederlands te spreken tijdens de les. Het is juist beter om continue of zoveel als mogelijk Duits te spreken!

Het minimaal aantal deelnemers is 4 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 10. Dit laatste komt niet vaak. We hebben meestal 5 to 7 deelnemers.

Alle lessen zijn bij ons online. Dit doen we al jaren met heel veel plezier en succes. Met online hebben mogelijkheden die er niet zijn in offline lessen. Bijvoorbeeld met meerdere deelnemers tegelijk aan een document werken. Ook is het heel eenvoudig voor de docent om alle notities tijdens de les op te slaan en te delen. We werken met een zo geheten Learning Management Systeem (LMS). En tijdens de lessen hebben we een whiteboard. Daarin worden de lessen verzorgt en je vindt daar het materiaal van de lessen en eventueel huiswerk. Ook verloopt de communicatie tussen jou en de docent, buiten de lessen om via dit systeem. De docent kan ook heel eenvoudig meekijken wat de voortgang is en of het huiswerk te makkelijk of te moeilijk is. Daarnaast heb je geen reistijd en kan je de lessen volgen waar je maar bent.

De snelheid waarmee iemand een bepaald niveau Duits kan bereiken hangt van verschillende factoren af. Het is vooral individueel. Maar we weten dat bepaalde factoren  belangrijk zijn:

  1. Het verschil waar je naartoe wilt en jouw huidige niveau Duits 
  2. de intensiteit dat je Duits wilt en kan leren (1x per week of 5 x per week bijvoorbeeld).
  3. de manier waarop je leert.
  4. je taalgevoel en motivatie.
  5. Kennis van andere talen.

Bij ons doet een deelnemer gemiddeld 55 tot 60 uur over 1 heel niveau. Dat zijn 27 onderwijs uren en minimaal net zoveel oefenen met leermateriaal (woordjes leren, lezen, schrijven, luisteren en spreken etc). Dit is ongeveer 45% sneller in vergelijking tot andere scholen.