fbpx

Schnitzel, de beroemde Weense gepaneerde schnitzel

De waarheid is dat we u 10 typisch Duitse recepten hadden beloofd en dat we er nu zomaar een Oostenrijkse bij doen. Maar eerlijk gezegd is de Wiener Schnitzel, hoewel traditioneel uit Oostenrijk, net zo traditioneel in Duitsland, aangezien deze twee Duitssprekende buurlanden veel culturele en gastronomische aspecten delen. 

Dus, excuses aanvaard, laten we eens kijken hoe deze Oostenrijkse/Duitse Schnitzel wordt bereid. 

Voordat we ingaan op de ingrediënten, willen we opmerken dat het traditionele schnitzel gerecht wordt bereid met kalfsfilet, hoewel het niet ongebruikelijk is om het met varkensfilet te maken. Sommige mensen maken het ook met kipfilets, maar dan kun je het niet met een gerust geweten Schnitzel noemen. De beste manier om de schnitzel te bereiden is het vlees met een spatel te kloppen en uit te rekken, zodat het heel dun wordt. Dit zal ons helpen om een fijne filet te verkrijgen, die sappig en mals is van binnen en krokant en goudkleurig van buiten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor het bereiden van schnitzel

  • 2 zeer dunne kalfsfilets (bovenbil).
  • Tarwebloem voor het paneren.
  • 1 ei voor het paneren.
  • Paneermeel voor paneren.
  • Aardappel voor garnering.
  • Citroen voor garnering.

Hoe kook je Schnitzel of Weense kalfsschnitzel, stap voor stap

  1. Om deze schnitzel te maken hebben we allereerst zeer dunne kalfslapjes of paneerlapjes nodig, die we waarschijnlijk bij de slager zullen moeten kopen. Als we die hebben, leggen we ze tussen twee doorzichtige keukenplasticjes en met behulp van de spatel drukken we ze plat en rekken we ze uit. Als we ze hebben, leggen we ze tussen twee doorzichtige keukenplastic en met behulp van de spalmadera maken we ze plat en rekken we ze goed uit..
  2. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe en wentel de schnitzel eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en ten slotte in paneermeel. Het is belangrijk overtollig meel, ei en paneermeel af te schudden om een zeer fijn paneerlaagje te verkrijgen, een laagje dat snel bruin wordt. Om de schnitzel te bakken, en vanwege zijn grote omvang, heeft u een zeer grote koekenpan nodig. Als frituurolie kunt u zonnebloemolie gebruiken vanwege de neutrale smaak of extra vierge olijfolie als u dat liever hebt. We wachten tot de olie zeer heet is, zodat de schnitzel in een minuut of twee aan elke kant gaar is. Die tijd is voldoende om de buitenkant of de paneerlaag bruin te kleuren en de binnenkant ondanks zijn minimale dikte sappig te houden. Als de schnitzel klaar is, droogt u hem af op absorberend papier om de overtollige olie te verwijderen en brengt u hem onmiddellijk op tafel.

Traditioneel wordt de schnitzel geserveerd met gebakken aardappelen en partjes citroen. Dus nu weet je het, ga aan de slag en geniet!

Ken je deze blogs al?

Privélessen Duits

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op via mail of telefoon. We antwoorden (meestal) direct of uiterlijk binnen 24 uur.