Flammkuchen

Recept voor Flammkuchen, de Duitse pizza

  • Geschatte bereidingstijd: 30 minuten inclusief 15 minuten wachttijd en 4 minuten baktijd.
  • Ingrediënten voor 1 Flammkuchen.

Ingrediënten voor het bereiden van een Flammkuchen


Voor het deeg:

  • 100 gr bloem
  • 50 g water
  • ½ theelepel olie
  • ½ theelepel zout

Voor de topping:

  • 1 eetlepel vloeibare room (als het dik kan zijn, des te beter)
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 kleine ui
  • 50 gram spekblokjes
  • Gemalen zwarte peper
  • Gemalen nootmuskaat

Het bereiden van een traditionele Flammkuchen, stap voor stap:


Het eerste moet de deeg worden gemaakt. 

  1. Meng het water, de bloem, de olie en het zout in een kom. 
  2. Kneed het geheel tot een elastisch deeg dat gemakkelijk te vormen is. 
  3. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten.
  4. Meng ondertussen de kwark en vloeibare room in een kom en voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  5.  Snijd vervolgens de ui in ringen.
  6. Rol de deeg, zodra deze klaar is, uit met behulp van een deegroller of een zwaar (schoongemaakte) fles tot ongeveer een 0,5 cm.Dit is vrij dun in vergelijking tot een pizzabodem.
  7. Leg de deeg, zodra deze de gewenste vorm en dikte heeft, op de ovenplaat.
  8. Smeer de kwark en roomsaus over het deeg en strooi de uiringen en het spek erover. 
  9. Plaats de bakplaat in de op 250º voorverwarmde oven en bak ongeveer 4 minuten, tot de Flammkuchen lichtbruin en krokant is.

Als de Flammkuchen klaar is kan je deze serveren als een pizza. Warm serveren is lekkerder dan koud. 

Guten Appetit!

Blogs die ook interessant voor je kunnen zijn:

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op via mail of telefoon. Neem contact met ons op, we antwoorden meestal direct, maar uiterlijk binnen 24 uur.