Geweldig!

Je hebt de test afgemaakt.

Bedankt voor het maken van de Aprendi taaltest! Je krijgt de testuitslag meestal na maximaal 20 minuten in jouw inbox. Dit kan soms langer duren.

Mocht je helemaal geen mail ontvangen, stuur dan een email naar: duits@aprendi-online.nl

 

Mocht je de test al een keer gedaan hebben OF je hebt al mail contact met ons gehad hebben, dan duurt het wat langer voor je, jouw resultaat krijgt

Overzicht Cursussen Duits

Wist u van onze cursussen?

Zelfstudie Duits helemaal zelf

Dit is de eenvoudigste variant van een zelf cursus Duits. Bij deze variant van zelfstudie Duits, doe je eigenlijk alles zelf. Je wordt geholpen door ons fantastische Learning Management Systeem (LMS).

Zelfstudie Duits met taalcoach

De variant zelfstudie met taalcoach bouwt voort op de vorige variant.  Jij bent in de ‘lead” en het LMS ondersteunt je bij het leren. Je eigen taalcoach kijkt actief “over je schouder mee”.

Conversatielessen Duits

Zakelijk Duits

Privelessen Duits

De voordelen van privélessen zijn dan ook flexibel, op maat gemaakt programma en leertempo en doelen

Duo les, privéles voor twee

Duolessen zijn vergelijkbaar met onze privélessen maar dan voor twee.

Duo-lessen Duits

Zakelijk Duits

Zakelijk Duits – Duits voor Bedrijven

Vaak gaan we in op de Duitse cultuur van zakendoen en specifiek het vakjargon van jouw branche en industrie. We houden een intake om de situatie en doelen te begrijpen. We verwerken jouw industrie vakjargon in de lessen en materialen.

Conversatielessen Duits

Conversatielessen Duits zijn ervoor, veel meer oefening te krijgen in het Duits spreken. Geen grammatica, niet lezen, alleen conversatie.Duits spreken (en luisteren) dus. De onderwerpen wisselen om zo woordjes te leren. Je kan zelf ook altijd onderwerpen voorstellen.

Groepscursussen

Vaak gaan we in op de Duitse cultuur van zakendoen en specifiek het vakjargon van jouw branche en industrie. We houden een intake om de situatie en doelen te begrijpen. We verwerken jouw industrie vakjargon in de lessen en materialen.

Blog

Tips & ideeën over wonen, werken, zaken doen, studeren of vakantie houden in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, lees onze blogs.

FAQ - Duitse lessen bij Aprendi

We hebben verschillende soorten cursussen en lessen. De prijzen zijn afhankelijk van het type les en van de hoeveelheid lessen die in een keer geboekt worden. Hoe meer lessen hoe groter de korting.

Bekijk de prijzen per type les:

Zakelijk Duits / Duits voor bedrijven

Privelessen

Duolessen

Groepslessen

Conversatielessen

Flex of zelfstudie

Je kan gratis je Duits testen via deze link.

Bij ons geldt, doeltaal = voertaal. Dus je wilt Duits leren, dan praten we ook tijdens de lessen Duits.  Ondanks dat het “Duits voor Nederlandstaligen” is, zijn de leraren meestal Duits-talig.  We hebben Duitse en Oostenrijkse leraren en ook niet Duits geboren leraren. Die weten hoe het is om op latere leeftijd Duits te leren. Maar alle leraren hebben C2 (moedertaal en bijna moedertaal niveau Duits. En nog belangrijkere, alle leraren zijn geselecteerd omdat ze weten hoe ze de duitse taal aan iemand anders moeten uitleggen, op een leuke manier. Dat vinden wij het belangrijkste!

 

Sommige deelnemers verwachten dat de leraren Nederlandstalig zijn. We hebben een enkele Nederlandstaligen docenten die Duitse les geven of Duitsers of Oostenrijkers die langere tijd in Nederland of België gewoond hebben en heel goed Nederlands spreken. Het is gebleken dat het toch verleidelijk is om veel Nederlands te spreken tijdens de les. Het is juist beter om continue of zoveel als mogelijk Duits te spreken!

Het minimaal aantal deelnemers is 4 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 10. Dit laatste komt niet vaak. We hebben meestal 5 to 7 deelnemers.

Alle lessen zijn bij ons online. Dit doen we al jaren met heel veel plezier en succes. Met online hebben mogelijkheden die er niet zijn in offline lessen. Bijvoorbeeld met meerdere deelnemers tegelijk aan een document werken. Ook is het heel eenvoudig voor de docent om alle notities tijdens de les op te slaan en te delen. We werken met een zo geheten Learning Management Systeem (LMS). En tijdens de lessen hebben we een whiteboard. Daarin worden de lessen verzorgt en je vindt daar het materiaal van de lessen en eventueel huiswerk. Ook verloopt de communicatie tussen jou en de docent, buiten de lessen om via dit systeem. De docent kan ook heel eenvoudig meekijken wat de voortgang is en of het huiswerk te makkelijk of te moeilijk is. Daarnaast heb je geen reistijd en kan je de lessen volgen waar je maar bent.

De snelheid waarmee iemand een bepaald niveau Duits kan bereiken hangt van verschillende factoren af. Het is vooral individueel. Maar we weten dat bepaalde factoren  belangrijk zijn:

  1. Het verschil waar je naartoe wilt en jouw huidige niveau Duits 
  2. de intensiteit dat je Duits wilt en kan leren (1x per week of 5 x per week bijvoorbeeld).
  3. de manier waarop je leert.
  4. je taalgevoel en motivatie.
  5. Kennis van andere talen.

Bij ons doet een deelnemer gemiddeld 55 tot 60 uur over 1 heel niveau. Dat zijn 27 onderwijs uren en minimaal net zoveel oefenen met leermateriaal (woordjes leren, lezen, schrijven, luisteren en spreken etc). Dit is ongeveer 45% sneller in vergelijking tot andere scholen.