Sneller Duits leren met Aprendi

Sneller Duits leren

Duits alleen en speciaal voor Nederlandstaligen

In vergelijking met niet Nederlandstaligen, kunnen Nederlandstaligen zich in het Duits meestal best goed verstaanbaar maken! Soms al op hoog niveau (C1+). De meeste Nederlandstaligen zijn ook niet op hun mondje gevallen en niet bang om fouten te maken. Nogmaals dit in vergelijking met Spanjaarden en Japanners bijvoorbeeld. Er is ook woordenschat aanwezig, zonder dat men dat zelf weet. Auto is Auto in het Duits en bier is Bier. en zelfs het schrijven gaat soms (al) enigszins. Dit is voor iedere  Nederlandstaligen die ook maar een cursus Duits heeft gedaan heel herkenbaar.

 

Conclusie: Nederlandssprekenden hebben inhoudelijk en didactisch ander onderwijs nodig bij het leren en verbeteren van hun Duits. Dit hebben wij gedaan!

Door de jaren heen hebben we een eigen concept ontwikkeld, eerst offline, nu online, dat op maat gemaakt is voor Nederlandssprekenden die pragmatisch, snel en efficiënt Duits willen leren. Dit levert bewezen verbeterde resultaten op.

10 redenen om te kiezen voor Aprendi

1. Geld sparen

Geld sparen: in de Aprendi cursussen behandelen alleen die zaken die Nederlandstaligen echt nodig hebben. We volgen dus niet het standaard boekje. We hebben een eigen methode ontwikkeld speciaal voor Nederlandstaligen. We werken wel met de A1 – C2 niveaus (Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) van de EU), maar we voegen alleen die onderdelen toe die nog geleerd moeten worden. De lessen en cursussen gaan zo sneller en gemakkelijker. Alle Nederlandstaligen zijn per definitie al een beetje “gevorderd” als het gaat om de Duitse taal en de meesten spreken goed Engels. Er zijn daardoor minder lessen nodig en dus bespaar je geld. Daarnaast hebben geen aanmeldingskosten, geen kosten voor materiaal of andere “verborgen” kosten.

2. Sneller Duits leren

Geld sparen: in de Aprendi cursussen behandelen alleen die zaken die Nederlandstaligen echt nodig hebben. We volgen dus niet het standaard boekje. We hebben een eigen methode ontwikkeld speciaal voor Nederlandstaligen. We werken wel met de A1 – C2 niveaus (Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) van de EU), maar we voegen alleen die onderdelen toe die nog geleerd moeten worden. De lessen en cursussen gaan zo sneller en gemakkelijker. Alle Nederlandstaligen zijn per definitie al een beetje “gevorderd” als het gaat om de Duitse taal en de meesten spreken goed Engels. Er zijn daardoor minder lessen nodig en dus bespaar je geld. Daarnaast hebben geen aanmeldingskosten, geen kosten voor materiaal of andere “verborgen” kosten.

3. Bewezen methode

We hebben onze jarenlange ervaring in het lesgeven, in combinatie met wetenschappelijke studies en onze eigen ervaringen met het leren van talen toegepast in één leermethode. De Aprendi methode combineert verschillende bewezen aspecten: homogene groepen, direct toepassen van wat je leert, spreken, meten & feedback bij elke stap en nog veel meer.

We zijn digitaal waar mogelijk, en hebben leuke materialen, zelf gemaakt of verzameld.  Iedereen krijgt persoonlijke aandacht. Je huiswerk wordt nagekeken! Want dan krijg je feedback en van feedback leer je! Groepscursussen hebben ook een beetje privéles (dit werkt echt heel goed). 

4. Superstar leraren

Onze docenten zijn niet alleen geselecteerd vanwege hun grote duitse talenkennis. Maar net zoals een goede voetbalcoach zelf geen goede voetballer hoeft te zijn, begrijpen onze docenten wat het is om een andere taal te leren. Zij zijn speciaal geselecteerd vanwege hun vaardigheid om les te geven! Om hun kennis over te brengen. Maar ook om een goede sfeer in de klassen te creëren en te behouden. Het moet ook wel leuk zijn! Naar ons team.

5. Just do it

Net als de slogan van Nike doen wij het ook. Dé beste manier om Duits, of welke taal dan ook te leren, is om Duits zoveel als mogelijk te oefenen. Wij creëren een sfeer die veilig en leuk is voor iedereen om te oefenen vanaf de eerste dag. We stellen groepen samen met een gelijknamige achtergrond, Duits niveau waardoor het leren, ook in de groepen eenvoudiger gaat. Om eerlijk te zijn, het voelt het altijd een beetje onwennig om de eerste woorden en zinnen uit te spreken. Maar wij helpen je en het is echt een van de beste manieren om Duits te leren.

„Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden. Es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun.“ “Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.”

Goethe (beroemde Duitse Dichter)

6. Feedback

“How to hit the target if we do not have one” is een bekende spreuk. Je weet wat je wilt, jouw Duits verbeteren. Wij kennen de weg. Wij ondersteunen onze deelnemers om hun doelen te bereiken. Het doel is meestal duidelijk, bijvoorbeeld zo snel als mogelijk je Duits niveau B2.2 halen. Dit bijvoorbeeld omdat de banenjacht begint of een baan wacht, of je in Duits wilt wonen of gewoon eindelijk eens Duits kunnen praten. Tijdens de weg naar jouw doel meten we continu, zodat we weten of je op koers ligt. Het meten geeft ons en de cursisten aan, waar meer ondersteuning en focus nodig is. Bijvoorbeeld meer spreken. grammatica, of juist meer schrijven. We meten niet alleen de prestaties van studenten, maar ook die van onze docenten. Op basis van evaluaties, maar ook simpelweg op de vooruitgang van de deelnemers bij het leren van Duits.

Tussentijdse feedback!. We evalueren aan het einde van elke cursus. Maar evalueren ook tussendoor. Dan kunnen we eventueel nog wat doen met jouw feedback tijdens de cursus (en niet achteraf).

7. Digitale aanpak en toch persoonlijk

Onze sterke digitale aanpak speelt een centrale rol in onze hele leermethode om jou zo snel mogelijk Duits te leren. Hoewel digitalisering belangrijk is, blijft het voor ons een hulpmiddelen. Het stelt ons in staat om, zo snel als mogelijk, Duits aan te leren. Digitalisering is echter geen doel op zich. De docenten en materialen zijn belangrijker voor ons. En het belangrijkst zijn de deelnemers. 

Zonder digitalisering zouden we niet zo snel kunnen onderwijzen als we nu doen. Want we kunnen allerlei leuke interactieve spelletjes en ook andere leermethode toepassen die offline niet mogelijk zijn.  Alles is online, je kan dus overal en altijd bij je documenten. Daarnaast spaart het, het milieu. 

8. Up-to-date en eigen materiaal

Steeds betere, moderne, leermaterialen. Dat is wat we gebruiken tijdens onze lessen en ook als zelfmaak opdrachten. Bij privéles, maken we zelfs gebruik van persoonlijk bijeen gezochte materialen.  We gebruiken een grote diversiteit aan onderwerpen van Kunst tot Sport, van Werk tot Reizen. En altijd up-to-date. Dusgeen verouderde (saaie) leerboeken. Het merendeel van onze materialen zijn door onszelf gemaakt.

9. Plezier en succes

De combinatie van goede materialen, digitalisering, superstar-docenten, goede sfeer in de klas, maakt het leren leuker. De snelle vooruitgang die wordt geboekt maakt het nóg leuker. Succes hebben is gewoon leuk en motiveert! Dat maakt het nog gemakkelijker om via Aprendi bovengemiddeld snel Duits te leren! Daarnaast werken bij de groepscursussen in kleine groepen van 4 tot maximaal 10.

10. Heel goede referenties

Oké, genoeg vanuit onszelf. De referentie van onze deelnemers en de resultaten zijn het meest overtuigend. Onze Aprendi taalcursussen krijgen 4,76  op 5 als beoordeling! Dat is zeer hoog en daar zijn we heel blij mee!

Daarnaast krijgen we veel deelnemers eerst al een Duitse cursus bij een andere taalschool hebben gedaan. Het grootste compliment is dat zij tevredener met ons zijn!  En ze kunnen een vergelijking maken! Ze gaan sneller vooruit bij ons, ze voelen zich behandeld als een persoon in plaats van een nummer.

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!

4.7/5

Don’t take our word for it:

.