FAQs - Duits leren met Aprendi

FAQ Duitse lessen Aprendi

FAQ - Duitse lessen bij Aprendi

We hebben verschillende soorten cursussen en lessen. De prijzen zijn afhankelijk van het type les en van de hoeveelheid lessen die in een keer geboekt worden. Hoe meer lessen hoe groter de korting.

Bekijk de prijzen per type les:

Zakelijk Duits / Duits voor bedrijven

Privelessen

Duolessen

Groepslessen

Conversatielessen

Flex of zelfstudie

Je kan gratis je Duits testen via deze link.

Bij ons geldt, doeltaal = voertaal. Dus je wilt Duits leren, dan praten we ook tijdens de lessen Duits.  Ondanks dat het “Duits voor Nederlandstaligen” is, zijn de leraren meestal Duits-talig.  We hebben Duitse en Oostenrijkse leraren en ook niet Duits geboren leraren. Die weten hoe het is om op latere leeftijd Duits te leren. Maar alle leraren hebben C2 (moedertaal en bijna moedertaal niveau Duits. En nog belangrijkere, alle leraren zijn geselecteerd omdat ze weten hoe ze de duitse taal aan iemand anders moeten uitleggen, op een leuke manier. Dat vinden wij het belangrijkste!

 

Sommige deelnemers verwachten dat de leraren Nederlandstalig zijn. We hebben een enkele Nederlandstaligen docenten die Duitse les geven of Duitsers of Oostenrijkers die langere tijd in Nederland of België gewoond hebben en heel goed Nederlands spreken. Het is gebleken dat het toch verleidelijk is om veel Nederlands te spreken tijdens de les. Het is juist beter om continue of zoveel als mogelijk Duits te spreken!

Het minimaal aantal deelnemers is 4 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 10. Dit laatste komt niet vaak. We hebben meestal 5 to 7 deelnemers.

Alle lessen zijn bij ons online. Dit doen we al jaren met heel veel plezier en succes. Met online hebben mogelijkheden die er niet zijn in offline lessen. Bijvoorbeeld met meerdere deelnemers tegelijk aan een document werken. Ook is het heel eenvoudig voor de docent om alle notities tijdens de les op te slaan en te delen. We werken met een zo geheten Learning Management Systeem (LMS). En tijdens de lessen hebben we een whiteboard. Daarin worden de lessen verzorgt en je vindt daar het materiaal van de lessen en eventueel huiswerk. Ook verloopt de communicatie tussen jou en de docent, buiten de lessen om via dit systeem. De docent kan ook heel eenvoudig meekijken wat de voortgang is en of het huiswerk te makkelijk of te moeilijk is. Daarnaast heb je geen reistijd en kan je de lessen volgen waar je maar bent.

De snelheid waarmee iemand een bepaald niveau Duits kan bereiken hangt van verschillende factoren af. De snelheid en tijd is vooral individueel bepalend. Maar we weten dat bepaalde factoren belangrijk zijn:

 

  1. het verschil tussen waar je nu staat met je duits en welke niveau je wilt bepalen. Van beginner tot ver gevorderde kost maar tijd dan van gemiddeld gevorderd tot ver gevorderd
  2. de intensiteit van lessen dat je duits wilt en kan leren (1x per week of 5 x per week bijvoorbeeld).Hoe intensiever hoe beter. Toen Koningin Maxima Nederlands leerde, heeft ze eerst 6 weken lang fulltime nederlands geleerd. 
  3. jouw taalgevoel en kennis andere vreemde talen je al beheerst. Hoe meer talen je beheerst, hoe makkelijker het leren van duits gaat. 
  4. jouw motivatie. De belangrijkste factor. Leer je duits vanwege je werk, of vakantie of omdat je in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland gaat wonen.

 

Bij Aprendi doet een deelnemer gemiddeld 55 tot 60 uur over 1 heel niveau. Dat zijn 27 onderwijsuren en minimaal net zoveel tijd om te oefenen met leermateriaal (woordjes leren, lezen, schrijven, luisteren en spreken etc). Dit is ongeveer 45% sneller in vergelijking tot andere scholen, dat door de Aprendi methode.

Wellicht handig dat je, jouw duits even test. Via deze link kom je bij de test? De test is gratis (en leuk)!

In sommige gevallen wel!

Volgens de Nederlandse belastingdienst zijn je studiekosten vanaf €250 euro aftrekbaar. De studie of opleiding is voor jouw (toekomstige) beroep en is een leertraject. Dat betekent dat je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht. 

 

Je mag alleen de noodzakelijke kosten aftrekken zoals:

  • Collegegeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
  • Leermiddelen waar je over móet beschikken, zoals boeken of bepaalde software.

Lees hier welke Nederlandse regels er precies voor jou gelden.

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!
4.7/5
Don’t take our word for it:
Hit Enter to search or Esc key to close
Hit Enter to search or Esc key to close