Test gratis je Duits

Online Gratis Duits Test - Test je Duits

Test gratis je Duits! Dan weet je waar je staat. Mocht je interesse hebben om lessen Duits te volgen of een Duitse cursus te doen dan kunnen wij je gemakkelijker indelen. De Aprendi Duitse test (in het Duits Einstufungstest genoemd) bestaat uit meerdere multiple-choice vragen. Na afloop van de test geeft dit jou en ons een grove inschatting van jouw Duitse taalniveau. 

De test is online en “smart”. Dat wil zeggen dat tijdens de test, na een aantal vragen, de vragen worden aangepast aan jouw antwoorden. Beantwoord je veel vragen goed, dan krijg je meer moeilijkere vragen. 

Let op, het testresultaat is bij benadering. De test is slechts een indicatie van je niveau want er zijn tal van onderwerpen die niet worden getest / meegenomen. Zoals je spreekvaardigheid en luistervaardigheid, waar Nederlandstaligen over het algemeen best in in zijn. Daarnaast speelt de vorm van de dag een rol. Oftewel bij twijfel kan je goed gokken of juist net verkeerd. 

Als je de test doet, laat je dan niet afleiden, gebruik geen woordenboek of andere hulpmiddelen. En doe het alleen. Het gaat er niet om dat je het beste testresultaat haalt, maar dat je een goede inschatting krijgt van je niveau Duits. 

Test gebaseerd op EU taal framework

Onze Duitse test is gebaseerd op het algemeen geaccepteerd Common Frame of Reference for Languages van de EU. De test is al duizenden keren gemaakt en is regelmatig aangepast om hem nog beter te maken. 

 

We doen ons best om jou, op basis van de test, zo goed mogelijk “in te delen” in een groep. Al weten we dat iedereen anders is. We kunnen aan de hand van de test jouw cursus zo goed mogelijk op afstemmen op jouw niveau. In het geval van groepscursussen kunnen we de groepssamenstelling zo goed als mogelijk op elkaar aansluiten. Daarom zijn er misschien wat vragen die op het eerste gezicht een beetje vreemd lijken. De test duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. 

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!
4.7/5
Hit Enter to search or Esc key to close
Hit Enter to search or Esc key to close