30. Typisch Duits recept zwarte woud taart recept Schwarzwalder Kuchen

Recept voor de originele Schwarzwälder Kirschtorte

Geschatte bereidingstijd: 60 minuten, bakken 20 minuten, afkoelen 45 minuten.

Ingrediënten voor 1 taart

Ingrediënten voor de bereiding van een Schwarzwälder Kirschtorte

De bodem:

  • 200 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g boter, zacht maar nog wel koud

 

Het biscuit:

  • 8 eieren gescheiden
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 220 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 3 theelepels bakpoeder

 

De vulling:

  • 1 glas zure kersen op sap
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 el bloem
  • 4 pakjes verse slagroom
  • 5 el poedersuiker

een beetje boter voor in de bakvorm

Chocolade schaafsel ter decoratie

Het bereiden van een traditionele Schwarzwälder Kirschtorte, stap voor stap:

 

Bodem:

  1. Meng voor het deeg 200 gram bloem, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 theelepel bakpoeder, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 100 gram boter. 
  2. Giet of spatel de deeg in een springvorm van 28 cm en druk het stevig op de bodem, maar laat de zijkanten niet omhoog komen!
  3. Bak de bodem in de voorverwarmde oven op 160°C gedurende ca. 15 minuten. 
  4. Haal de bodem uit de oven en verhoog dan de temperatuur tot 175°C.

 

Biscuit:

  1. Klop voor het biscuit mengsel de 8 eiwitten stijf en zet apart. 
  2. Klop vervolgens de 8 eierdooiers, 180 gram suiker en een zakje vanillesuiker samen tot een romig “zacht” mengsel. ontstaat.
  3. Voeg een theelepel kaneel toe. 
  4. Roer nu heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het roommengsel, anders zakt het mengsel in elkaar.
  5. Spatel nu 220 gram bloem, 20 gram cacaopoeder en 3 theelepels bakpoeder door de room (niet roeren). 
  6. Giet dit room beslag in een ingevette springvorm van 28 cm.
  7. Bak in de voorverwarmde oven op 175°C gedurende ca. 30 minuten. Test tussendoor met een satéstokje of de biscuit goed is. Er zal geen beslag meer aan het stokje kleeft is de biscuit goed. 
  8. Zodra het geheel klaar is laat het afkoelen en verdeel de biscuit (horizon!) in drie delen. Let op dit horizontaal snijden of verdelen kan lastig zijn. Het beste gaat dit met een groot broodmes. 

 

De kersenvulling:

  1. Laat voor de vulling het potje met zure kersen uitlekken en bewaar het sap!
  2. Breng het kersensap aan de kook en bind het met 5-6 eetlepels bloem, 3 eetlepels suiker tot een stevig mengsel (voeg zo nodig meer bloem toe). Eigenlijk hoort hier kersenlikeur in, maar dit kan ook weggelaten worden. 
  3. Leg 12 kersen, ter decoratie, apart. 
  4. Roer er dan de resterende kersen door het geheel en laat het afkoelen.
  5. Ondertussen 4 kopjes room opkloppen met 4-5 el poedersuiker (verdeel de room in porties zodat er genoeg is voor elke laag (als er nog niet genoeg is voor de versiering, dan nog een kopje opkloppen).

Het geheel tot een taart “bouwen”

 

Ga als volgt te werk:

  1. Leg het deeg op een stevige platte ondergrond.
  2. Verdeel er een laagje kersenvulling over de bodem.
  3. Smeer er vervolgens een dikke laag slagroom (deze klant en klaar of bereiden volgens verpakking) over. De slagroom mag niet rood worden van de kersen! Maar moet er los van blijven. 
  4. Leg vervolgens de eerste biscuitlaag (er zijn er 3) erop en bedek deze met kersenvulling en slagroom zoals in de eerste laag. 
  5. Herhaal dit nog twee keer.
  6. Versier de taart vervolgens met de rest van de room. 
  7. Smeer de room uit, zowel op de bovenkant als op de randen. 
  8. Spuit vervolgens 12 dotjes room met de spuitzak en leg op elk dot room een kers.
  9. Bestrooi de taart ten slotte met chocoladekrullen.

 

Zet de taart ongeveer 2 uur in de ijskast alvorens op te serveren.

 

Guten Appetit!

Poplulaire blogs:

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!

4.7/5
Don’t take our word for it:
Hit Enter to search or Esc key to close