Recept voor een typische Duitse aardappelsalade - Kartoffelsalat

Geschatte bereidingstijd: 25 – 35 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

Ingrediënten voor Duitse aardappelsalade:

 

  • 1 kg aardappelen – vastkokend
  • 1 groentebouillonblokje / 200 ml bouillon
  • 3 a 4 (rode) uien – middelgroot
  • 4 a 5 augurken 
  • 3 eetlepels olie – plantaardig, neutraal van smaak, bv. door duitser geliefde raapzaadolie (lees hier meer over raapzaadolie. Raapzaadolie zou erg gezond zijn en is minder bekend in de Belgische en Nederlandse keuken). 
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd – medium 
  • optioneel 1 eetlepel mayonnaise
  • 1/2 bos blad of krul peterselie – vers gehakt
  • 1 snufje suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • een paar lente of bosuitjes 

Recept Duitse aardappelsalade, stap voor stap.

  1. Kook de aardappelen, eventueel met schil, in een pan water op matig vuur. Afhankelijk van de grootte duurt dit ongeveer 15 tot 20 minuten.
  2. Snijd intussen de uien in fijne blokjes en bak ze aan in een pan met 1 eetlepel olie tot ze doorschijnend zijn. 
  3. Bereid tegelijk de 200 ml groentebouillon. 
  4. Giet de groentebouillon bij de uien in de pan en verhit samen.
  5. Neem van het vuur en breng goed op smaak met 2 eetlepels witte wijnazijn, zout, peper, suiker en 1 eetlepel mosterd.
  6. Giet de aardappelen af, laat ze kort afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes of blokjes.
  7. Doe de aardappelen in een kom en giet de nog warme bouillon mengsel erover. 
  8. Laat de salade idealiter 30 minuten tot een uur staan  om af te koelen.
  9. Voeg de een stukjes gehakte augurken toe en eventueel de mayonnaise.
  10. Garneer de kartoffelsalat voor het serveren met de fijngehakte peterselie en de in ringen gehakte lente uitjes.

Guten Appetit!

Poplulaire blogs:

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!

4.7/5
Don’t take our word for it:
Hit Enter to search or Esc key to close