Flammkuchen

Recept voor Flammkuchen, de Duitse pizza

Geschatte bereidingstijd: 30 minuten inclusief 15 minuten wachttijd en 4 minuten baktijd.

Ingrediënten voor 1 Flammkuchen

Ingrediënten voor het bereiden van een Flammkuchen

Voor het deeg:

  • 100 gr bloem
  • 50 g water
  • ½ theelepel olie
  • ½ theelepel zout

 

Voor de topping:

  • 1 eetlepel vloeibare room (als het dik kan zijn, des te beter)
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 kleine ui
  • 50 gram spekblokjes
  • Gemalen zwarte peper
  • Gemalen nootmuskaat

Het bereiden van een traditionele Flammkuchen, stap voor stap:

Het eerste moet de deeg worden gemaakt. 

  1. Meng het water, de bloem, de olie en het zout in een kom. 
  2. Kneed het geheel tot een elastisch deeg dat gemakkelijk te vormen is. 
  3. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten.
  4. Meng ondertussen de kwark en vloeibare room in een kom en voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  5.  Snijd vervolgens de ui in ringen.
  6. Rol de deeg, zodra deze klaar is, uit met behulp van een deegroller of een zwaar (schoongemaakte) fles tot ongeveer een 0,5 cm.Dit is vrij dun in vergelijking tot een pizzabodem.
  7. Leg de deeg, zodra deze de gewenste vorm en dikte heeft, op de ovenplaat.
  8. Smeer de kwark en roomsaus over het deeg en strooi de uiringen en het spek erover. 
  9. Plaats de bakplaat in de op 250º voorverwarmde oven en bak ongeveer 4 minuten, tot de Flammkuchen lichtbruin en krokant is.

 

Als de Flammkuchen klaar is kan je deze serveren als een pizza. Warm serveren is lekkerder dan koud. 

 

Guten Appetit!

Poplulaire blogs:

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!

4.7/5
Don’t take our word for it: