Currywurst Curryworst Kerrieworst

Currywurst - de klassieke Duitse worst met currysaus (kerriesaus)

Geschatte bereidingstijd: 25 – 35 minuten

Ingrediënten voor 2 personen (ieder 2 worsten)

Ingrediënten voor de bereiding van currywurst

  • 1 kleine of middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram fijngehakte tomaten
  • 5 gram suiker
  • 25 gram appelmoes
  • 2 ml appelciderazijn
  • 5 ml Dijon mosterd
  • 5 g gemalen kerrie
  • snufje zout
  • gemalen zwarte peper
  • 4 Duitse “Bratwurst” worstjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie

Heerlijke echte Duitse Currywurst, stap voor stap:

  1. Hak de ui en het teentje knoflook fijn. 
  2. Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan of een hapjespan en bak de ui en knoflook een paar minuten. 
  3. Voeg de fijngehakte tomaten en de lepel suiker toe aan de pan en bak het geheel enkele minuten.
  4. Roer de appelmoes, azijn, mosterd en gemalen kerrie door de pan. 
  5. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. 
  6. Laat het mengsel op laag vuur inkoken tot het dikker wordt en de tomaat geheel uiteen ingevallen. 
  7. Blend (met een staafmixer) het geheel goed 
  8. Laat het mengsel inkoken tot de gewenste consistentie.
  9. Verhit tegelijkertijd een beetje olie op een bakplaat, pan of laat de barbeque op temperatuur komen. 
  10. Bak of gril de worstjes op middelhoog vuur aan beide kanten. Zorg dat de worsten niet te bruin worden. 
  11. Serveer met de worsten met de curry saus eroverheen. 

 

De meest typische manier om Duitse currywurst te eten is de worsten in dikke plakken te snijden en ze te serveren met patat of een zacht harde broodjes. En natuurlijk de curry saus eroverheen. 

 

Guten Appetit!

Poplulaire blogs:

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!

4.7/5
Don’t take our word for it: