Currywurst Curryworst Kerrieworst

Currywurst – de klassieke Duitse worst met currysaus (kerriesaus)

  • Geschatte bereidingstijd: 25 – 35 minuten
  • Ingrediënten voor 2 personen (ieder 2 worsten).

Ingrediënten voor de bereiding van currywurst


  • 1 kleine of middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram fijngehakte tomaten
  • 5 gram suiker
  • 25 gram appelmoes
  • 2 ml appelciderazijn
  • 5 ml Dijon mosterd
  • 5 g gemalen kerrie
  • snufje zout
  • gemalen zwarte peper
  • 4 Duitse “Bratwurst” worstjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie

Heerlijke echte Duitse Currywurst, stap voor stap:


  1. Hak de ui en het teentje knoflook fijn. 
  2. Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan of een hapjespan en bak de ui en knoflook een paar minuten. 
  3. Voeg de fijngehakte tomaten en de lepel suiker toe aan de pan en bak het geheel enkele minuten.
  4. Roer de appelmoes, azijn, mosterd en gemalen kerrie door de pan. 
  5. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. 
  6. Laat het mengsel op laag vuur inkoken tot het dikker wordt en de tomaat geheel uiteen ingevallen. 
  7. Blend (met een staafmixer) het geheel goed 
  8. Laat het mengsel inkoken tot de gewenste consistentie.
  9. Verhit tegelijkertijd een beetje olie op een bakplaat, pan of laat de barbeque op temperatuur komen. 
  10. Bak of gril de worstjes op middelhoog vuur aan beide kanten. Zorg dat de worsten niet te bruin worden. 
  11. Serveer met de worsten met de curry saus eroverheen. 

Guten Appetit!

Blogs die ook interessant voor je kunnen zijn:

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op via mail of telefoon. Neem contact met ons op, we antwoorden meestal direct, maar uiterlijk binnen 24 uur.