fbpx

10 Duitse top series en waar ze te zien zijn

In dit blogartikel hebben 10 Duitse series geselecteerd die wij (en veel anderen) op dit moment de beste series vinden. De beste manier om Duits te leren is door regelmatig aan Duits blootgesteld te worden; lezen, luisteren en spreken. Ja, Duitse series kijken kan daar ook bij horen. Toen ik Duits leerde keek ik (en kijk ik nog steeds) veel films en series. Een zeer ontspannende en toch leerzame manier om Duits te leren. Je kan bij de meeste series de ondertiteling aanzetten. Zo zou je gratis en gemakkelijk Duits kunnen leren.

We hebben een compilatie gemaakt van de Duitse series die de meeste invloed en / of internationale erkenning hebben gehad en wijzelf ook goed of leuk vinden.

We hopen dat ze jou ook zullen helpen om Duits te leren dan wel te verbeteren. We hebben de meest gangbare kanalen aangegeven waar ze legaal te zien zijn. Youtube, waar we de trailer vandaan hebben, biedt ook aan om series (op een betaalde manier) te bekijken. De meeste series zijn via veel verschillende kanalen te bekijken.

Viel Spaß!

10 Duitse top series

Naast een aantal ijzersterke films zijn er de laatste jaren een aantal heel goede series bijgekomen. De genres zijn verschillend, van comedy tot zwaar-op-de-hand tranentrekkers. De meeste van de hieronder genoemde series zijn zo goed dat niet uit maakt of het jouw genre is of niet. De series zijn over de gangbare kanalen te verkrijgen.

Van Duitse romantische series tot thrillers en drama, wij hebben een gevarieerde lijst samengesteld! Hier is de lijst met series en trailers:

1. Dark

Dark (2017) → Netflix. (8,8 sterren op IMBd).

Een familiesaga met een bovennatuurlijke twist, gesitueerd in een Duits dorp, waar de verdwijning van twee jonge kinderen de relaties tussen vier families blootlegt.

2. Unorthodox

Unorthodox (2020) → Netflix. (8.0 sterren op IMBd).

Het verhaal van een jonge ultraorthodoxe joodse vrouw die haar gearrangeerde huwelijk en religieuze gemeenschap ontvlucht om een nieuw leven te beginnen in het buitenland.

3. Club der roten Bänder

Club der roten Bänder (2015) → Amazon, iTunes, Google Play. (8,3 sterren op IMBd).

Een groep tieners die in een ziekenhuis zijn opgenomen, leren dat ze vrienden moeten maken om met hun problemen van verschillende ziektes om te kunnen gaan.

4. How to sell drugs online (fast)

How to sell drugs online (fast) (2019) → Netflix. (7,9 sterren op IMBd).

Om de liefde van zijn leven terug te winnen, starten een middelbare scholier en zijn beste vriend, vanuit hun slaapkamer, de grootste online drugshandel van Europa. Er komt behoorlijk wat Nederlands in voor. En Nederlanders die met een heerlijk accenten een rollende R Duits praten. Echt een topper – persoonlijke favoriet!

5. Der Tatortreiniger

Der Tatortreiniger (2011) → Netflix, Amazon, Sky. (8,5 sterren op IMBd).

De bizarre dagelijkse avonturen van Heiko “Schotty” Schotte, wiens beroep het opruimen van misdaadplekken is.

6. Weissensee

Weissensee (2010) → Amazon, Netflix, iTunes. (8,2 sterren op IMBd).

Het leven van twee families in Oost-Berlijn tussen 1980 en 1990, als het tijdperk van de communistische DDR langzaam ten einde loopt.

7. Unterleuten

Unterleuten (2020) → Amazon, iTunes, Google Play. (7,4 sterren op IMBd).

Een dorp in de provincie Brandenburg 20 jaar na de val van de Berlijnse Muur. Een investeerder is van plan een windmolenpark te bouwen. Dit veroorzaakt conflicten tussen de dorpelingen en de landeigenaren.

8. Ein Herz und eine Seele 

Ein Herz und eine Seele (1973) → ARD Mediatheke. (8,4 sterren op IMBd).

Populaire serie die verwijst naar vele politieke en sociale kwesties door de ogen van een doorsnee Duits gezin. Alfred Tetzlaff is een reactionaire, bekrompen patriarch die samenwoont met zijn naïeve vrouw Else, zijn dochter Rita en haar man Michael, een émigrant uit het communistische Oost-Duitsland,… en voortdurend ruzie met hen maakt.

9. Tatort

Tatort (1970 – tot heden) → Amazon, iTunes, Google Play (en elke zondag op TV zender Ard 1). (7.0 sterren op IMBd). Nog steeds actueel op zondagavond om 20:15 uur. 

Een Duitstalige tv-serie die sinds 1970 onafgebroken is uitgezonden en daarmee de langstlopende Duitse tv-serie is. In elke aflevering proberen verschillende rechercheurs uit een andere stad een moordzaak op te lossen.

10. 4 Blocks

4 Blocks (2017) → Amazon, Sky, iTunes. (8.2 sterren op IMBd)

Toni is gevestigd in Neukölln, Berlijn, en houdt zich bezig met de dagelijkse omgang met Arabische bendes. Uiteindelijk wil hij zijn oude leven achterlaten voor zijn familie, maar zoals verwacht is dat nooit zo eenvoudig.

Ken je deze blogs al?

Privélessen Duits

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op via mail of telefoon. We antwoorden (meestal) direct of uiterlijk binnen 24 uur.