ABOUT APRENDI
DUITS VOOR NEDERLANDSTALIGEN

Privelessen Duits, snel leren en flexibel

Duitse cursussen voor Nederlandstaligen

Belgen en Nederlanders spreken best goed Duits, toch? En dat vinden we vooral zelf. Maar het is ook zo! Ook als je fris in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland bent aangekomen en nog nooit Duits op de middelbare school hebt gehad! Schnitzel met bier bestellen gaat prima!

Nederlandstaligen die Duitse les starten zijn dan ook geen beginners (dus geen A1 in taalschool jargon) maar eerder A1.2 of zelfs B1 (beginner af). We hebben een methode en leerplan ontwikkeld dat 55% sneller is dan reguliere taalscholen. We zijn een team van leraren die echt een passie hebben voor taal en lesgeven!

Aprendi - Duitse cursussen

Het verhaal achter Duits voor Nederlandstaligen

Een aantal jaar geleden verhuisden we naar Berlijn. Een van de eerste dingen die ik deed was een cursus Duits. Ik vind dat je (enigszins de taal moet beheersen in het land waar je verblijft). Ik vond het lastig een passende en betaalbare cursus te vinden. En toen ik een school gekozen had, viel het onderwijs ontzettend tegen. Dat lag niet zozeer aan de school (een beetje), maar ik merkte, dat ik al redelijk goed Duits verstond in vergelijking tot mijn mede cursisten. Ik kon mij goed verstaanbaar maken, Schnitzel bestellen ging prima ;-).

 

Na rondvraag bij andere Nederlandstaligen kreeg ik dezelfde reactie. Je kan Duits best goed verstaan (op hoog niveau B2+), je kunt jezelf verstaanbaar maken (we zijn immers niet op ons mondje gevallen), je woordenschat is vergeleken met je cursusgenoten 10x zo groot. Ook het schrijven gaat (al) enigszins, al moet het niet te lang zijn. Maar die grammatica! Die GRAMMATICA! Daar is iedereen van je klas beter in dan jij.

Conclusie: Nederlandstaligen hebben inhoudelijk en didactisch ander concept nodig om Duits te leren. Daarom hebben we door de jaren heen een eigen leerplan ontwikkeld, dat op maat gemaakt is voor Nederlandstaligen die pragmatisch, snel en efficiënt Duits willen leren.

Online Duits leren

Aprendi is opgericht, om Duits leren voor Nederlanders en Belgen te vereenvoudigen. Dit doen we door online cursussen aan te bieden en de zelf ontwikkelde en geteste methode in de praktijk te brengen.

Dankzij Aprendi kunnen onze deelnemers Duits leren in een hoog tempo. Bij privélessen en duolessen wordt het tempo maar ook de materialen aangepast op de behoeften van de deelnemers. Op maat gemaakt voor Nederlandstaligen die pragmatisch, snel en efficiënt Duits willen leren. En dit is gelukt! 

 

We zijn 55% sneller dan het Goethe institut!

The next best thing - is een chip in je hersenen implementeren, met alle Duitse grammatica en woorden erop. 🙂

Aprendi Team

Bij Aprendi geloven we dat Duits leren niet zo moeilijk is als ons wordt verteld. Als je het maar op een effectieve en leuke manier brengt! 

 

Aprendi is een digitale taalschool gespecialiseerd in het onderwijzen van Duits. De school bestaat uit een groep polyglotten – mensen die meer dan 2 talen vloeiend beheersen – reizende en creatieve leraren. Wij hebben samengewerkt om Duitse taalcursussen zo te maken dat deze die volledig online gegeven kunnen worden. Samen hebben we een modern leerconcept ontwikkeld voor iedereen die van digitaal leren houdt en Duits wil leren op de snelste, meest effectieve en meest voordelige manier!

Bij Aprendi geloven we dat Duits leren niet zo moeilijk is als ons wordt verteld. Als je het maar op een effectieve en leuke manier brengt!

Fantastische beoordelingen. De deelnemers beoordelen ons met een 4,76 van 5! Oftewel een 9,4 van 10!
4.7/5

Aprendi Super Star Team