Duitse recepten en ook Oostenrijkse recepten zijn verrassender als de meeste denken. Het is waar dat we over de traditionele Duitse en Oostenrijkse keuken niet zo veel horen als over de Italiaanse, Franse of Japanse keuken. Sommige denken misschien dat traditionele Duitse en Oostenrijkse restaurants alleen bier, worsten en broodjes serveren. Toch heeft de traditionele Duitse en Oostenrijkse keuken heel wat te bieden! Duitse recepten zijn sterk beïnvloed door al zijn buren (8 in het totaal). Daardoor zijn er vele traditionele Duitse recepten die het proberen waard zijn. Wat wellicht niet verrassend is, is dat veel traditionele Duitse gerechten gebaseerd zijn op vlees, aardappelen en brood. Ja, dat cliché klopt, maar toch zijn er ook hier (vegetarische) verrassingen. Door het matig gebruik van kruiden en vooral hete pepers zijn veel gerechten heel goed geschikt voor kinderen! De Oostenrijkse is ook omringd door 8 landen (Liechtenstein mee gerekend). Ook hier zijn de recepten beïnvloed door de buurlanden, met name de Italiaanse keuken heeft de Oostenrijkse recepten sterk beïnvloed. Lees verder en ontdek de super recepten uit de traditionele Duitse en Oostenrijkse keuken.
Inhoudsopgave
- Kartoffelsalat, de Duitse aardappelsalade
- Currywurst, de klassieke Duitse worst met currysaus (kerriesaus)
- Spätzle, traditionele Duitse pasta met kaas en gekarameliseerde ui
- Flammkuchen, de Duitse pizza
- De originele Schwarzwälder Kirschtorte, de beroemde ‘zwarte woud’-taart
- Kartoffelpuffer, merkwaardige Duitse aardappelpannenkoeken
- Schnitzel, de beroemde Weense gepaneerde schnitzel
- Pumpernickel, het Duitse donkere brood
- De traditionele Beierse brezel
- Stollen, het Duitse kerstbroodje

1. Kartoffelsalat, de Duitse aardappelsalade

2. Currywurst, de klassieke Duitse worst met currysaus (kerriesaus)

3. “Spätzle” traditionele Duitse pasta met kaas en gekarameliseerde ui

4. Flammkuchen, de Duitse pizza

5. De originele Schwarzwälder Kirschtorte, de beroemde “zwarte woud” taart

6. Kartoffelpuffer, merkwaardige Duitse aardappelpannenkoeken

7. Schnitzel, de beroemde Weense gepaneerde schnitzel

8. Pumpernickel, het Duitse donkere brood

9. De traditionele Beierse brezel
